تونلی زمستانی در دل تابستان
تونلی زمستانی در دل تابستان
استان لرستان از استان های غربی ایران واقع شده و مملو از جاذبه های گردشگری است. یکی از شهرهای زیبای این استان ازنا نام دارد. ازنا یکی از شهرهای کوچک و کم جمعیت استان لرستان است که با مرکز استان یعنی خرم آباد 127 کیلومتر فاصله دارد. جدا از طبیعت زیبا و روستاهای سرسبز این شهر، آنچه باعث معروفیت ازنا شده، داشتن ایستگاه قطار است.
لرستان، دیار دفتر هزار برگ جاذبه های گردشگری با بهره مندی از کوه های سربه فلک کشیده، آبشارها، رودخانه های دائمی، پل های تاریخی، طبیعت بی نظیر و آثار تاریخی و باستانی، ژئوتوریسم، بومگردی، مذهبی و سلامت، دنیایی از جاذبه های متنوع طبیعی را در خود نهفته دارد.
علاوه بر این دنیای رنگارنگ گردشگری آب و هوای چهار فصل این استان ظرفیت قابل توجهی در جذب گردشگر و تجربه جاذبه های متنوع را در این استان رقم می زند که در زمانیکه در شهرستان پلدختر دمای هوا تا حدود 50 درجه را می توان تجربه کرد، همزمان در شهرستان ازنا و تونل برفی دمای 10 درجه قابل تجربه است.
شاهد این مثال، تونل برفی یکی از آثار طبیعی به منحصر به فرد در شهرستان ازنا است که به صورت طبیعی در برف و یخ های دامنه اشترانکوه در منطقه کمندان به وجود آمده است.
طول این تونل بالغ بر 800 متر و ارتفاع آن از کف تونل تا سقف بین 5٫2 تا 3 متر است، از این تونل برفی فقط در فصل های بهار و تابستان می توان بازدید کرد و برای رسیدن به این تونل باید تا روستای کمندان با اتومبیل رفت و حدود 2 ساعت را پیاده روی کرد.
این شگفتی بی نظیر حاصل انباشته شدن هزاران تن برف در سال های متمادی در اشترانکوه است؛ دره ای زیبا واقع در روستای کمندان ازنا که هر ساله بر اثر ریزش بهمن های سهمگین درون آن، توده ای از برف تشکیل می شود و پس از جاری شدن آب ناشی از ذوب برف ها در فصل بهار، تونلی بسیار زیبا در آن به وجود می آید.
برای رفتن به تونل برفی باید به اشترانکوه رفت، رشته کوه سر به فلک کشیده ای که با 13 قله در پنج کیلومتری جنوب شهرستان ازنا قرار گرفته است.
از دل این رشتهکوه، راهی به سوی روستای سرسبز کمندان وجود دارد، زمانی که به تونل برفی می رسید صدای آب ناشی از ذوب شدن برف ها گوشتان را نوازش می دهد، آب روانی که تونلی به عرض 10 متر و ارتفاع سه متر در زیر یخچال ها ایجاد کرده است.
تونلی که تا بالای سراشیبی دره، امتداد یافته است، اگرچه احتمال ریزش برف وجود دارد اما اکثر گردشگران از داخل تونل دیدن می کنند و با رفتن به داخل تونل برفی دمای هوا کاهش می یابد و قطرات آب سرد از سقف بر صورتتان چکه می کند.
تونل سرما در دل گرمای تابستان
تونل برفی ازنا در منطقه اشترانکوه معروف به آلپ ایران قرار دارد و این روزها میزبان گردشگرانی است که از گرما به منطقه کوهستانی و خوش آب و هوا با انواع گیاهان دارویی پناه می برند.
تجربه سرمای برف و یخ در دل تابستان در آلپ ایران امکان پذیر است و اینجا در همه فصول سال برف و سرما است. تونل برفی ازنا یکی از جلوه های منحصر به فرد طبیعت در زیست بوم اشترانکوه قرار گرفته است.
برای رسیدن به تونل برفی باید 25 کیلومتراز شهر ازنا به دامنه اشترانکوه رفت و سپس یک ساعت و نیم از کنار رودی زلال با انواع گیاهان دارویی عبور کرد. تونل برفی یخچالی طبیعی به طول یک کیلومتر از انباشته شدن برف در سالیان متمادی ایجاد شده است.
تونل برفی ازنا، دره ای یخچالی در منطقه اشترانکوه
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان گفت: تونل برفی ازنا دره ای یخچالی حاصل تجمیع برف ها در زمستان است به دلیل ذوب شدن برف ها آب در این منطقه جاری می شود.
مهدی بهاروند افزود: تونل برفی در حوزه شهرستان ازنا قرار دارد که مسافت پارک خودروها تا تونل برفی یک ساعت پیاده روی دارد.
وی اظهار داشت: به دلیل قرار گرفتن تونل برفی در منطقه حفاظت شده اشترانکوه امکان ایجاد تأسیسات گردشگری در منطقه وجود ندارد و اغلب افراد طبیعتگرد و تورهای علاقمند برای بازدید گردشگران این جاذبه طبیعی هستند.
بهاروند ادامه داد: ایام گردشگری در این منطقه بعد از عید نوروز تا اواسط تابستان و گاهی تا اوایل شهریور ماه است. وی عنوان کرد: زمان گردشگری در این منطقه بستگی به میزان گرما دارد که معمولاً تا اواسط تیرماه امکان بازید از تونل برفی وجود دارد.
بهاروند گفت: فصل گردشگری در این منطقه 6 ماه نخست سال است و اغلب تیم های گروهی مسافرتی و خانوادگی گردشگران این منطقه هستند. وی بیان کرد: علاوه بر جاذبه تونل برفی در این منطقه روستای کمندان از روستاهای گردشگری به شمار می رود و چشم اندازهای زیادی دارد. وی اظهار داشت: همچنین تونل برفی پس از پیاده روی سنگین به دریاچه گهر دسترسی دارد.
بهاروند ادامه داد: به دلیل قرار گرفتن این جاذبه طبیعی در منطقه حفاظت شده اشترانکوه آمار دقیقی از گردشگران این منطقه در دسترس نیست.
- ۹۸/۰۴/۱۳