درد جلوی ساق پا
درد جلوی ساق پا
درد جلوی ساق پا ،درد جلوی ساق پا،درد جلو ساق پا،درد استخوان جلوی ساق پا،علت درد جلوی ساق پا،علت درد جلوی ساق پا چیست؟،درد در جلوی ساق پا،علل درد جلوی ساق پا،علت درد جلو ساق پا،درمان درد جلوی ساق پا،علت درد جلوی ساق پا در کودکان،درمان درد جلو ساق پا،درد استخوان جلو ساق پا،علت درد استخوان جلوی ساق پا،علت درد در جلوی ساق پا،درد در ناحیه جلو ساق پا
در این مطلب از سایت جسارت به درد جلوی ساق پا می پردازیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
درد جلوی ساق پا
درد در جلو و داخل ساق را شین اسپلینت Shin splint میگویند. این بیماری بخصوص در ورزشکارانی که زیاد میدوند و زیاد میجهند بیشتر دیده میشود. به آن Medial Tibial Stress Syndrome هم میگویند.ساق از کنار هم قرار گرفتن دو استخوان به نام های درشت نی یا تیبیا و نازک نی یا فیبولا درست شده است. استخوان شین Shin bone همان استخوان درشت نی یا تیبیا است. به دو استخوان ساق عضلات زیادی میچسبند که کار آنها حرکت دادن مچ پا و انگشتان پا است. دو عضله مهم ساق عضلات تیبیالیس قدامی Anterior tibialis muscle و تیبیالیس خلفی Posterior tibialis muscle است. عضله تیبیالیس قدامی به جلوی استخوان تیبیا میچسبد و تاندون آن به سمت پایین حرکت کرده و با چسبیدن به پشت پا موجب میشود تا کف پا به سمت بالا و پشت حرکت کند. عضله تیبیالیس خلفی به به پشت استخوان تیبیا میچسبد و تاندون آن به چسبیدن به زیر کف پا موجب میشود تا کف پا به سمت پایین و داخل خم شود.
درد جلوی ساق پا
درد ساق پا که درپزشکی به عنوان سندروم فشار ناحیه میانی ساق پاشناخته شده است وبه دردی اشاره دارد که درقلم پا و جلوی ساق پا در قسمت تحتانی ایجاد میشود این اختلال شرایط التهابی در قسمت جلوی ساق پا است این درد در هنگام فعالیت های شدید مانند ورزش هایی که درآن ها توقف و حرکت انجام می شود که شامل ورزش اسکواش،تنیس یا بسکتبال است ایجاد می شود. دویدن های زیاد روی سطوح سخت هم میتواند ازدلائل بروز درد بعد از دویدن باشد. علت پا درد در قسمت ساق پا عبارتست از: 1- ایجاد فشارهای زیاد روی ناحیه تحتانی ساق پا 2- ایجاد فشار روی ماهیچه ها و عضلات ساق پا درد در ابتدا هنگام انجام فعالیت های فیزیکی ایجاد میشود و سپس کاهش میابد و مجددا باز می گردد در بعضی از مواقع در حین انجام فعالیت های ورزشی با دویدن های طولانی مدت، درد ایجاد میشود در بعضی از مواقع هم درد استخوان ساق پا به تدریج به درد شدید تبدیل می شود، که انجام دادن فعالیت را برای فرد با مشکل مواجه میکند. یکی از مشکلات اساسی که وجود دارد دویدن هنگام بروز درد در افرادی است که دچار درد در قلم وساق پا میشوند بروز این درد نشان دهنده آسیب دیدگی ساق پا وبافت های اطراف آن است فشار برروی مچ پا باعث تشدید آسیب دیدگی و پایداری درد میشود. گینا یکی از قهرمانان دو بعد از برگزاری مسابقات قهرمانی سال 2009 بعد از اینکه 8 کیلومتر دوید ساق پای خودرا بوسیله یخ که در یک حوله قرار داد، پیچید.
درد جلو ساق پا
Shin Splint درد در سطح جلویی و داخلی ساق پا است و بعد از فعالیت های شدید بدنی و ورزش زیاد به وجود می آید. به دنبال فعالیت بدنی زیاد تاندون، عضله و پریوست(پرده نازکی که روی استخوان ها وجود دارد) ملتهب می شود و این التهاب موجب درد می شود. وجود صافی کف پا یا تغییرات دیگر در قوس کف پا، زمینه را برای این بیماری فراهم می کند. این وضعیت در دونده ها و کسانی که درگیر فعالیت های بدنی شدید نظامی هستند بیشتر دیده می شود.
درد استخوان جلوی ساق پا
درد جلوی ساق پا یا شینت اسپلینت (Shin Splint) یک عارضه رایج است که ممکن است پس از دویدن روزانه یا سایر فعالیتهای جسمی دچار آن شوید. علت این درد ساق میتواند التهاب و تحریکشدگی عضلات ناشی از استفاده بیش از حد از آنها، «شکستگی فشاری»، شکستگیهای ریز در پایین استخوانهای ساق به علت فشارهای وارد بر آنها، «کف پای صاف» و چرخش بیش از حد پا که قوس کف پایی را کاهش میدهد، باشد. این عارضه بسیار رایج است . دوندگان ممکن است پس از افزایش شدت فعالیت جسمی یا تغییر دادن سطحی که بر روی آن میدوند- برای مثال دویدن بر روی آسفالت به جای زمین خاکی، دچار آن شوند.
علت درد جلوی ساق پا
علت عمده شین اسپلینت کشیدگی در محل اتصالات ساق به استخوان تیبیا یا درشت نی است. شین اسپلینت معمولا بدنبال کار کشیدن زیاد ار ساق بوجود میاید. حرکات مداوم و زیاد کف و مچ پا موجب آسیب رسیدن به فیبرهای عضلات تیبیالیس خلفی در محل اتصال به استخوان میشود. این حرکات مکرر و مداوم موجب اعمال کشش زیاد و بیش از حد بر روی محل اتصال عضله به استخوان شده و نتیجه آن پارگی های میکروسکوپی در آن ناحیه و در پریوست (پریوست پرده بافتی است که بر روی استخوان کشیده شده است) و بدنبال آن ایجاد التهاب است. این وضعیت کار زیاد کشیدن از ساق معمولا وقتی ایجاد میشود که طریقه انجام ورزش به نوعی تغییر میکند. افزایش سرعت دویدن، بیشتر کردن مسافت دویدن و یا دویدن بر روی زمین سفت یا شیب دار میتواند این تغییرات را ایجاد کند. این وضعیت در دونده ها، کسانی که زیاد میرقصند و کسانی که درگیر فعالیتهای بدنی شدید نظامی هستند بیشتر دیده میشود. کفش های نامناسب و یا آسیب دیده میتوانند موجب این بیماری شوند. در کسانی که صافی کف پا دارند شین اسپلینت بیشتر دیده میشود. کشیدگی محل اتصال عضلات ساق به استخوان تیبیا میتواند در جلو یا پشت آن باشد
علت درد جلوی ساق پا چیست؟
بسیاری از عارضههای ستون فقرات باعث پا درد، درد ساق پا و درد لگن تا زانو و دیگر علائم پایینتنه مانند خواب رفتن، گزگز، بی حسی و ضعف رفتن ساق پا میشود. تشخیص کالبدشناختی صحیح علت سندرم هر درد خاص لازمه درمان موفقیتآمیز است. کارشناسان در زمینهی علت بروز درد ساق پا اتفاق نظر ندارند و هنوز علت پا درد به صورت دقیق مشخص نشده است. آنان بر این باوراند که این درد ریشه در فعالیت بیش از اندازه یا استفاده مکرر دارد و معمولاً دوندگان به آن مبتلا میشوند.
درد در جلوی ساق پا
علل درد ساق پا بر اساس نظر برخی از کارشناسان وجود پارگیهای کوچک در ساختار غشاء بین دو استخوان پا در قسمت زیر زانو (درشت نی و نازک نی) است؛ این ساختار را غشاء بین استخوانی مینامند. بعضی دیگر بر این باوراند که التهاب تاندونها (تاندونیت)، کشش و رگ به رگ شدن عضلهها یا التهاب غشاء پیرامون استخوانهای درشت نی و نازک نی میتواند منشأ درد ساق پاباشد. شکستگیهای بسیار ریز (میکرو شکستگیها) در سطح استخوان درشت نی نیز علت بروز این درد دانسته شده است. شکستگیهای فشاری (استرسی) استخوان درشت نی (یکی از دو استخوان پا در زیر زانو) میتواند باعث دردی شبیه به درد پا بشود. شکستگی فشاری گونهای شکستگی ناقص استخوانی است و چون معمولاً در نتیجه استفاده مکرر رخ میدهد و از آن با اصطلاح آسیبهای ناشی از استفاده مفرط یاد میشود.
علل درد جلوی ساق پا
* شکستگی استرسی: اسکن رادیوایزوتوپ یا ام آر آی به این تشخیص کمک می کند. * تاندونیت * سندروم کمپارتمان مزمن: در این بیماری به دنبال هر فعالیت بدنی شدید که به ساق فشار زیادی وارد کند عضلات ساق متورم و دردناک می شوند.
علت درد جلو ساق پا
درد ناحیهی ساق پا نشانه اصلی است. این درد معمولاً بخش میانی و پایینی ساق پا را درگیر میکند و در نیمه داخلی بروز مییابد. بیمار در ابتدا پس از دویدن یا تمرین دچار درد میشود، اما به مرور زمان هنگام دویدن نیز درد را تجربه میکند. در صورت شدید بودن عارضه، درد زمان بالا رفتن از پلهها نیز احساس میشود.
درمان درد جلوی ساق پا
اغلب بیماران مبتلا به این بیماری با اقدامات غیر جراحی بهبود میابند. مهمترین اقدامات درمانی عبارتند از کاهش فعالیت های بدنی که موجب تشدید درد میشوند استفاده از سرمای موضعی , استفاده از داروهای ضد التهابی , استفاده از کفش های با پاشنه و کفی جذب کننده ضربه , استفاده از کفی قوس دار در کسانی که کف پای صاف دارند بعد از چند هفته میتوان ورزش یا فعالیت بدنی منجر به درد را مجدداً شروع کرد ولی باید مواظب بود که اولاً این بار شدت انجام فعالیت ها را کم کم افزایش داد و ثانیاً قبل از انجام هر فعالیت بدنی بدن را به اصطلاح گرم کرد یعنی نرمش های کششی را به اندازه کافی انجام داد. اگر درد دوباره شروع شد فعالیت را قطع کنید. کمپرس سرما بدهید و چند روز استراحت کنید. و دوباره فعالیت را شروع کنید ولی با سطح باز هم کمتر از قبل.
درمان درد جلو ساق پا
در صورتیکه درد ساق پا برای بیمار تشخیص داده شود حتما باید به پزشک مراجعه کند به دلیل اینکه این عارضه به علت شکستگی ناشی از فشار ایجاد شده است درمان ها برای کاهش درد پا شامل به کار بردن یخ رروی مفصل، استراحت، بستن مفصل و بالا نگهداشتن آن است و در بعضی از مواقع مصرف داروهای ضدالتهاب بدون استروئید مانند ایبوپروفن برای کاهش درد و التهاب توصیه میشود توضیحات بیشتر در ادامه ذکرشده است: 1- دارو: مصرف داروهای ضدالتهاب مانند ایبوپروفن 2- به کاربردن یخ: معمولا بالافاصله بعد از انجام فعالیت های روی مفصل یخ گذاشته میشود. 3- پدهای گرم: به کابردن پدهای گرم قبل از انجام تمرینات میتواند باعث گرم کردن و کاهش گرفتگی عضلات ساق پا شود. 4- تغییرات در انجام تمرینات:کمتر دویدن به دلیل اینکه درد ساق پا به علت فعالیت بیش از حد ایجاد می شود یک درمان قطعی و پایدار از بین بردن دلیل بروز درد است این به این معنی است که تا زمانیکه التهابات به صورت کامل از بین برود باید کمتر بدوید تا فشار کمتری روی مفصل وارد شود. 5- استراحت :حتی متخصصان ارتوپد هم توصیه میکنند که یکی از سریعترین راه ها برای کاهش درد ساق پا توقف فعالیت و دویدن است که باعث کاهش التهابات میشود بعد از استراحت و بهبودی بیمار میتواند به تدریج به انجام فعالیت های خود بپردازد. 6- دویدن به دور یک حوض: یا یک محوطه وانجام تمریناتی مانند استفاده از دستگاه دوچرخه و الپتیکال یکی از بهترین راه ها برای از بین بردن فشار روی ساق پا همراه با حفظ تناسب اندام در طول دوره ریکاوری است.
درد استخوان جلو ساق پا
* مهم ترین اقدام درمانی کاهش چند هفته ای فعالیت های بدنی است که موجب درد شده است. * کمپرس سرد یا بستن محل با بانداژ الاستیک هم می تواند مفید باشد. * انجام نرمش های کششی مفید است. بعد از چند هفته می توان ورزش یا فعالیت بدنی منجر به درد را مجدداً شروع کرد ولی باید مواظب بود که اولا این بار شدت انجام فعالیت ها را کم کم افزایش داد و ثانیا قبل از انجام هر فعالیت بدنی، بدن را به اصطلاح گرم کرد؛ یعنی نرمش های کششی را به اندازه کافی انجام داد. اگر درد دوباره شروع شد فعالیت را قطع کنید، کمپرس سرما بدهید و چند روز استراحت کنید و دوباره فعالیت را شروع کنید ولی با سطح باز هم کمتر از قبل.
علت درد استخوان جلوی ساق پا
علت درد ساق پا ایجاد فشار زیاد به ساق پا و بافت های اتصال که استخوان را به ماهیچه های اطراف خود متصل کرده است میباشد این فشارهای زیاد معمولا بر اثر موارد زیر ایجاد میشود: 1- دویدن روی سرازیری و سطح ناصاف 2- دویدن با پوشیدن کفش های نامناسب 3- انجام دادن فعالیت های ورزشی که در آن سرعت بالای دویدن و توقف های ناگهانی ایجاد میشود افزایش فعالیت ها، میزان شدت و سرعت آنها میتواند منجر به بروز درد ساق پا شود مخصوصا اگر ماهیچه ها به دلیل خستگی نتواند فشارهای وارد شده به ساق پا را جذب کند.خانمها بیشتراز آقایان در خطر ابتلا به درد ساق پا هستند مثلا شکستگی ناشی از فشار میتواند هنگام ابتلا به پوکی استخوان با ضعیف شدن استخوان ها در خانم ها ایجاد شود.افرادی که دچار صافی کف پا و ناحیه کمانی انعطاف ناپذیر و سخت هستند در معرض خطر ابتلا به درد ساق پا قرار دارند.
پیشگیری درد در جلوی ساق پا
آزمایشها و مطالعات متعددی در زمینه پیشگیری از درد ساق پا انجام شدهاند؛ اما هیچ کدام به یک روش پیشگیری کننده مشخص و تأثیرگذاری مستمر دست نیافتهاند؛ بنابراین آزمایشهای بیشتری در این مورد باید طراحی شوند. با این وجود، یکی از یافتههای امیدبخش به اثر مفید بودن قرار دادن کفیهای ضربه گیر داخل کفش هنگام ورزش کردن اشاره دارد. استفاده از کفیهای مخصوص برای اصلاح چرخش به داخل بیش از اندازه پا (در صورت ابتلا به این عارضه) نیز پیشنهاد میشود. به علاوه بهتر است به طور منظم کفش ورزشی خود را عوض کنید. همچنین افزایش تدریجی زمان دویدن در روزهای استراحت نیز خالی از فایده نیست.
تشخیص درد در ناحیه جلو ساق پا
پزشکان معمولاً برای بیماران مبتلا به درد ساق پا دستور انجام پرتونگاری (اشعه ایکس) از بخش زانو به پایین پا را جهت تشخیص افتراقی و از میدان حدس خارج کردن شکستگی فشاری یکی از استخوانها میدهند. با این وجود، تمام شکستگیهای فشاری در تصاویر پرتونگاری مشخص نمیشوند. پزشک در برخی موارد انجام اسکن استخوانی از بخش پایینی پا را ضروری تشخیص میدهد تا بتواند بین درد ساق پا و شکستگی فشاری تمایز قائل شود. در اسکن استخوان مقدار بسیار کمی از ماده رادیواکتیو معمولاً درون رگ بازو تزریق میشود؛ سپس از دوربین گاما برای آشکارسازی پرتو ساطع شده از ماده تزریقی استفاده میشود. به این ترتیب شکستگی فشاری یا بروز هر گونه تغییر احتمالی به وجود آمده در استخوانها در نتیجه درد ساق پا مشخص میگردد. اسکن MRI نیز گاهی اوقات برای تمییز قائل شدن بین درد ساق پا و شکستگی فشاری به کار برده میشود.
بیشتر بخوانید : درد کف پا
- ۹۷/۰۷/۰۹