شکلات تلخ و دیابت
همه خواص شکلات تلخ و دیابت و کنترل قند حون
شکلات تلخ و دیابت ,شکلات تلخ و دیابت بارداری,شکلات تلخ و دیابت,شکلات تلخ دیابت,شکلات تلخ برای دیابتی ها,شکلات تلخ برای دیابت,شکلات تلخ در دیابت بارداری,شکلات تلخ برای دیابتی,شکلات تلخ برای دیابت ضرر دارد,شکلات تلخ برای دیابت خوب است,شکلات تلخ برای بیماران دیابتی,تاثیر شکلات تلخ در دیابت,مصرف شکلات تلخ برای دیابتی ها,فواید شکلات تلخ برای دیابتی ها,ایا شکلات تلخ برای دیابت ضرر دارد,شکلات تلخ برای افراد دیابتی
در این مطلب از سایت جسارت به خواص شکلات تلخ و دیابت می پردازیم. امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
خواص شکلات تلخ و دیابت
شکلات تلخ یکی از مشتقات بیشمار دانه کاکائو است. این شکلات، مزهای تلخ دارد و به همین دلیلی خیلی بین مردم محبوب نیست.
اما خواص شکلات تلخ برای سلامتی، پوست، مو و لاغری باعثشده نسبت به دیگر انواع معمول شکلات ارجحیت پیداکند.
شکلات تلخ، مانند میوه والد خود، سرشار از آنتیاکسیدانهای قوی است و مواد معدنی ضروری دارد که کمکمیکند سالم و زیبا بمانید.
آنتیاکسیدانهای قوی مانند فلاونوئیدها به پیشگیری از اختلالات قلبیعروقی کمککرده و سکته را کاهشمیدهند.
بهعلاوه، این شکلات، سطح کلسترول و فشارخون را کنترلمیکند. بینایی بیعیبونقص، یکی دیگر از فواید این ماده جادویی است.
شکلات تلخ خواص فراوانی برای قلب و پوست دارد و برخلاف تصور عموم میتواند در کاهش وزن موثر واقع شود.
شکلات تلخ در مقایسه با شکلات شیری از فواید سلامت بیشتری بهره می برد و مصرف منظم آن می تواند به بهبود شرایط سلامت کلی انسان کمک کند.
برای بهره مندی از فواید سلامت شکلات تلخ مصرف نمونه هایی که دارای 70 درصد یا بیشتر کاکائو هستند باید مد نظر قرار بگیرد.
شکلات تلخ و دیابت
شکلات تلخ حاوی آنتیاکسیدانهایی مانند فلاونوئید است. آنتیاکسیدانها بهترین عناصری هستند که بدن میتواند دریافت یا
تولیدکند چرا که توانایی پیشگیری از پیری ایجادشده توسط رادیکالهای آزاد را دارند.
رادیکالهای آزاد میتوانند باعث بیماریهای قلبی نیز بشوند.
کاکائو یا شکلات تلخ ذخایری از غنیترین منابع فلاونوییدها در میان خوراکیهای رایج است. یک کیلوگرم از
این نوع شکلات ۱۰۰۰ کیلوکالری انرژی دارد و علاوه بر این دارای کربوهیدرات (قند)، چربی، پروتئین و مواد معدنی دیگر است.
این خوراکی همچنین حاوی مواد شیمیایی تئوبرومین و متیل گزانتین است که سبب احساس صدای خش خش آن زیر دندان میشود.
ماده دیگر موجود در شکلات تلخ فنیلاتامین است که روی مغز تاثیر گذاشته و همانند آدرنالین عمل میکند و احساس شادی و نشاط را به مصرفکننده القا میکند
میزان قند موجود در شکلات تلخ بر بدنتان تاثیر بد نمیگذارد زیرا شاخص گلیسمی آن پایین است و فلاونوئیدهای شکلات تلخ،
دارای تاثیراتی هستند که انسولین بر سطح قند میگذارد.
شکلات تلخ و کنترل دیابت
محققان دریافته اند مصرف روزانه شکلات تلخ (دارک شکلات) می تواند موجب کاهش ریسک ابتلا به دیابت و بیماری های قلبی شود.
در این مطالعه محققان دانشکده پزشکی دانشگاه وارویک انگلستان با تحلیل داده های ۱۱۵۳ فرد در
رده سنی ۱۸ تا ۶۹ سال دریافتند افرادی که روزی ۱۰۰ گرم شکلات مصرف می کردند مقاومت انسولین شان کاهش یافته و
آنزیم های کبد بهبود یافته بود. حساسیت انسولین فاکتور پرخطر بیمای قلبی-عروقی است.
در این تحلیل و بررسی، فاکتورهای مرتبط با سبک زندگی و رژیم غذایی، از جمله مصرف همزمان چای و قهوه هم مدنظر قرار گرفت.
توجه به این دو نوشیدنی از آن جهت بود که هر دو می توانند دارای میزان بالای پلی فنول باشند، ماده ای که تاثیرات مفید قلبی ناشی از آن است.
ساوریو استرانگس، عضو تیم تحقیق، در این باره می گوید: «محصولات تولیدشده از کاکائو برای بهبود سلامت عملکرد قلب توصیه می شوند.
کارشناسان تغذیه و سلامت مصرف طیف وسیعی از مواد خوراکی سرشار از فیتوشیمیایی را
که شکلات تلخ هم حاوی مقادیر نسبی این ماده است توصیه می کنند.»
همچنین محققان این مطالعه دریافتند بیش از ۸۰ درصد شرکت کنندگان ادعا می کردند که به طورمیانگین روزی ۲۴.۸ گرم شکلات می خورند.
افرادی که ادعا می کردند شکلات مصرف می کنند افرادی جوان تر و دارای تحرک فیزیکی بیشتر و دارای سطح تحصیلات بالاتر بودند.
مصرف شکلات تلخ میتواند باعث بهبود حساسیت انسولین به ترشح مناسب و در نتیجه کاهش خطر ابتلا به دیابت شود.
پزشکان درجدیدترین تحقیقات خود پی بردهاند که مصرف کاکائوی خالص و بدون شیرینی میتواند به
عنوان یک دارو برای بسیاری از بیماریها ازجمله دیابت مفید باشد.
خواص شکلات تلخ و دیابت
به دلیل داشتن آنتیاکسیدانهای مفید، مصرف شکلات تلخ میتواند از افزایش فشار خون پس از مصرف غذا که
باعث بروز ناراحتیهای کبدی در افراد مستعد میشود، بکاهد. آنتی اکسیدان موسوم به فلاونول در شکلات سیاه و تلخ
عامل اصلی در کاهش فشار خون و دردهای مزمن کبدی است و باعث سست شدن عضلات بدن به هنگام احساس دردهای کبدی میشود.
استفاده از شکلات تلخ در روز در طی چند هفته، فشارخون را در بیماران کاهش میدهد و
حساسیت انسولین را نیز بهطور مفیدی عوض میکند. اگرچه استفاده از شکلات تلخ بسیار مفید است ولی نباید جایگزین
داروهای موجود برای کنترل فشار خون شود. از طرفی، مصرف شکلات تلخ جریان خون را
در رگها تسهیل کرده و از این رو برای سلامت قلب و رگها مفید است.
شکلات مقداری اگزالات دارد. به همین دلیل افرادی که اسیداوریک بالا دارند و یا سابقه سنگهای کلیوی اگزالات کلسیم در
آنها دیده میشود، باید در مصرف آن دقت کنند. به علاوه، گاهی مصرف شکلات توسط مادرانی که نوزاد خود را شیر میدهند
باعث ایجاد آلرژی و ناراحتیهای گوارشی در فرزندشان میشود. در این صورت باید مادران از مصرف شکلات اجتناب کنند.
شکلات منبع غنی مس و منیزیم و حاوی فنیل اتیل آمین نیز هست.
به همین دلیل افرادی که میگرن دارند نباید زیاد از این خوراکی استفاده کنند.
اگر زیاد شکلات میخورید به شما توصیه میکنیم که شکلات تلخ را انتخاب کنید زیرا میتوانید با مصرف این نوع شکلات به جنگ چاقی و دیابت بروید.
طعم تلخی شدید شکلات از ماده فلاوانول منشاء میگیرد. به همین دلیل شکلاتهای فرآوری شده که مراحل زیادی را پشت سر میگذارند تا
تلخی آنها گرفته شود، شیرینتر بوده و میزان فلاوانول موجود در آنها بسیار کمتر از شکلات خالص است.
متخصصان سلامت اکنون دریافتهاند که فلاوانول قادر است با چاقی و دیابت نوع 2 مبارزه کند. آنها دریافتند نوع خاصی از
فلاوانولها با عنوان «اولیگومریگ پروسیانیدین» (PCs) نسبت به سایر ترکیبات موجود در شکلات تاثیر فراوانی در جلوگیری از ابتلا به
چاقی و دیابت دارد. این ماده ضمن پایین نگه داشتن وزن میتواند سبب افزایش قدرت تحمل در برابر گلوکز (قند) شود.
شکلات تلخ و دیابت
- ۹۷/۰۲/۱۵