فروشگاه اینترنتی باییام درد می کنن

فروشگاه اینترنتی باییام درد می کنن

فروشگاه اینترنتی باییام درد می کنن

فروشگاه اینترنتی باییام درد می کنن

فروشگاه اینترنتی باییام درد می کنن

کلمات کلیدی

۵ مطلب در مهر ۱۳۹۸ ثبت شده است

 

 

 

"کبد چرب" خود را با این روش به راحتی آب خوردن درمان کنید

یک خبر خوش برای آن دسته از افرادی که به "کبد چرب" مبتلا هستند؛ اصلاً نگران کبد چرب گرید ۱ یا ۲ خود نباشید! کافیست برای درمان از همین امروز شروع کنید ...

به گزارش بهداشت نیوز: یکی از تفاوت‌های کلیدی بین روش‌های درمانی طب سنتی در مقایسه با طب نوین، سهولت و در دسترس بودن روش‌های درمانی طب سنتی است که با سرشت و طبیعت بدن انسان نیز سازگار است.

اساس درمان در طب سنتی، مبتنی بر اصلاح تغذیه و سبک زندگی است و ارائه دستورالعمل‌هایی است که متناسب با طبیعت و مزاج هر فرد بدون اتکا به داروهای عجیب و غریب شیمایی و حتی گیاهی، سلامت از دسته رفته را به بیمار باز می‌گرداند و در عین حال طبیب از جنبه‌های روحی و روانی بیمار خود نیز در جریان درمان غافل نیست.

اما اساس درمان در طب نوین بدون توجه به مزاج و طبیعت فرد بیمار، بر تجویز "داروهای شیمیایی" استوار است؛ داروهایی که برای بیماران با مزاج‌های مختلف به‌صورت یکسان و مشابه تجویز می‌شوند و البته با عوارض و ضایعات مختلفی نیز همراه است.

اما بر اساس آموزه‌های طب سنتی، یکی از کلیدی‌ترین مبانی حفظ سلامت هر فردی و پیشگیری از ابتلا به امراض مختلف، "نحوه غذا خوردن" افراد است؛ این که انسان در هنگام صرف غذا، با چه سرعت و کم‌‌وکیفی وعده غذایی خود را بخورد، نقش چشمگیری در سلامت هر فرد و جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های مختلف دارد.

مطلب پیشنهادی

کاربران خود را به کاربرانی وفادار تبدیل کنید.

کاربران خود را به کاربرانی وفادار تبدیل کنید.

کاربران خود را به کاربرانی وفادار تبدیل کنید.

کاربران خود را به کاربرانی وفادار تبدیل کنید.

کاربران خود را به کاربرانی وفادار تبدیل کنید.

کاربران خود را به کاربرانی وفادار تبدیل کنید.

متاسفانه امروزه، سریع غذا خوردن تبدیل به رویه غالب در اکثر افراد شده است به گونه‌ای که بسیاری از افراد ظرف کمتر از 10 دقیقه وعده غذایی ناهار یا شام خود را صرف می‌کنند!

باید توجه داشت که یکی از دلایل اصلی پرخوری و ابتلا به  چاقی، سریع غذا خوردن است چرا که اکثر افرادی که به عادت بد و غلط سریع غذا خوردن مبتلا هستند حتماً در هر وعده غذایی بیش از نیاز روزانه خود، غذا می‌خورند یعنی سریع غذا خوردن، منجر به عدم ارسال به‌موقع پیام سیری به مغز و ادامه پروسه خوردن توسط فرد می‌شود!

اما پیامد اصلی و وخیم سریع غذا خوردن این مورد بالا که به آن اشاره کردیم، نیست!

پیامد اصلی سریع غذا خوردن که لطمات زیادی را به سلامت گوارش، کبد و قلب شما تحمیل می‌کند، "عدم جویدن کامل لقمه‌های غذاست!!"

بله! "جویدن کامل لقمه غذا" یکی از کلیدی‌ترین رموز حفظ سلامتی و پیشگیری از ابتلا به طیف گسترده‌ای از بیماریها است اما چرا و چطور، جویدن کامل هر لقمه تا این حد در حفظ سلامتی و حتی در درمان بسیاری از بیماریها موثر است؟!

در پاسخ به این سؤال مهم باید به‌صورت خلاصه گفت وقتی در هنگام غذا خوردن،‌ فرد با آرامش و به صورت آهسته اقدام به صرف غذا می‌کند عملاً هر لقمه غذا بین 15 تا 20 مرتبه جویده می‌شود و وقتی هر لقمه بین 15 تا 20 مرتبه جویده شود، مقدار زیادی بزاق دهان ترشح می‌شود و غذای داخل حفره دهانی به‌صورت کامل با بزاق ترکیب می‌شود و مانند یک شیرابه رقیق وارد مری و معده می‌شود.

این یعنی شما با جویدن کامل هر لقمه، نیمی از فراید هضم کامل و صحیح غذا را در دهان و با بزاق دهان خود به انجام رسانده‌اید!!

از سوی دیگر، وقتی هر لقمه غذا به اندازه کافی جویده شود (حداقل 10 مرتبه) فرصت برای ترشح بزاق کافی فراهم می‌شود و بزاقی که با غذا آمیخته می‌شود، یک معجره‌گر تمام معنا برای هضم و جذب کامل غذا و تامین سلامتی انسان است.

اما حالا یک نکته بسیار جذاب و مهم که شاید باور آن برای شما مشکل باشد! بر اساس آموزه‌های طب  سنتی، بسیاری از بیماری‌‌ها از جمله بیماری‌های گوارشی و کبدی به وسیله حجم مناسبی از بزاق دهانی که با لقمه‌های غذا آمیخته و وارد معده می‌شود، قابل درمان است!

بله! درست خواندید! اصلاً تجب نکنید که یکی از حکمت‌ها و موهبت‌های الهی، "بزاقی است که به صورت غیرارادی در هنگام تناول غذا از دهان ترشح می‌شود" و ظاهراً کاربردی غیر از آسان کردن عمل بلع غذا ندارد اما باید بدانیم این بزاق، هزاران نقش و تاثیر در فرایند هضم، گوارش و جذب غذا در بدن انسان دارد و خداوند در آن، ترکیباتی قرار داده که خود به تنهایی قادر به درمان بسیاری از بیماری‌ها است.

اما حالا یک خبر خوش برای آن دسته از افرادی که به "کبد چرب" مبتلا هستند!

حالا و پس از آگاهی از نقش و اهمیت بسیار کلیدی "بزاق" در سلامت جسم و حتی در درمان بیماریها،‌ اصلاً نگران کبد چرب گرید 1 یا 2 خود نباشید! کافیست برای درمان از همین امروز شروع کنید ... می‌پرسید که چه چیزی را باید برای درمان کبد چرب خود شروع کنید؟!

از همین امروز شما یک کار بسیار ساده را با جدیت تمام شروع کنید و نتیجه معجره‌آسای آن را در کمتر از یک ماه ببینید و آن اینکه در هنگام غذا خوردن، هر لقمه غذای خود را حداقل 10 مرتبه بجوید و به همین سادگی، منتظر پاکسازی و بازگشت سلامت کبد خود و خلاصی از شر کبد چرب باشید!!

البته یک پرهیز بسیار مهم و کلیدی را در کنار کامل جویدن غذای خود فراموش نکنید و آن پرهیز از مصرف "آب یخ" است چرا که دشمن بزرگ سلامت کبد شما، آب خیلی یخ و سرد محسوب می‌شود.

در طب سنتی، درمان‌های مختلفی برای کبد چرب وجود دارد اما یکی از بهترین و مجرب‌ترین روش‌های درمانی برای این بیماری که نه نیاز به مراجعه به متخصص دارد و نه نیاز به داروی خاص و نه نیاز به هزینه‌ مالی، همین دستورالعمل "جویدن کامل غذاست."

حالا بازگردیم به نکته‌ای که در مطلع این مطلب به آن اشاره کردیم؛ اساس درمان در طب سنتی مبتنی بر شناخت طبیعت بدن و اصلاح تغذیه و سبک زندگی است؛ آری طب سنتی با ارائه دستورالعمل‌های ساده، در دسترس و بدون هزینه و بدون اتکا به داروهای عجیب و غریب شیمیایی پرعارضه و حتی گیاهی، توانایی آن را دارد که شما را در مقابل طیف گسترده‌ای از بیماریها‌ واکسینه کند و در صورت ابتلا به بیماری‌های مختلف نیز با اتکا به چنین دستورالعمل‌های ساده‌ای، درمان کند و سلامتی را برای شما به رمغان آورد.

 

منبع: تسنیم

 

 

 

  • سعید راد

۵ راهکار جهت پیشگیری از بروز کمردرد

شنبه, ۲۷ مهر ۱۳۹۸، ۰۶:۳۲ ق.ظ

 

 

۵ راهکار جهت پیشگیری از بروز کمردرد

کمر درد

یک فلوشیپ فوق تخصصی درد با تشریح نکاتی که در رابطه با پیشگیری از بروز کمردرد و آسیب‌های ستون فقرات باید مدنظر قرار گیرند، ‌ گفت:‌ همه انسان‌ها باید حداقل ۳۰ دقیقه از زندگی روزانه خود را به سلامت اختصاص دهند.

دکتر سیروس مومن زاده - عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به مناسبت ۱۷ اکتبر (۲۵ مهرماه) روز جهانی ستون فقرات، در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: اگرچه ۲۵ مهرماه در اصل به عنوان روز جهانی ستون فقرات نامگذاری شده، ولی با توجه به اهمیت و شیوع بالای دردهای مربوط به کمر، این روز بیشتر به روز جهانی کمردرد در جوامع شناخته می‌شود.

وی از درد کمر بعنوان یک درد مزمن یاد کرد و گفت:‌ دردی که مدت زمان زیادی (بیش از ۶ ماه) همراه بیمار بوده و روال زندگی فرد را دچار اختلال کند، یک درد مزمن است. درد مزمن بویژه آسیب‌های مربوط به کمر و ستون فقرات علاوه بر هزینه‌بر بودن برای بیمار، سیستم بهداشت و درمان و نظام اقتصادی کشور را نیز متحمل هزینه‌های سنگین می‌کند.

بیش از ۸۰ درصد افراد حداقل برای یکبار کمردرد را تجربه می‌کنند

وی ادامه داد: درد کمر به قدری شایع است که بیش از ۸۰ درصد از افراد حداقل برای یکبار در طول زندگی خود آن را تجربه کرده و برای درمان آن به پزشک مراجعه می‌کنند.

مومن‌زاده با بیان اینکه از سال ۲۰۰۵ «زندگی بدون درد» به عنوان یکی از سنجش‌های مهم کیفیت زندگی توسط سازمان بهداشت جهانی مطرح شده است، افزود: تا سال ۲۰۱۲ هیچ روز رسمی بعنوان روز جهانی ستون فقرات (روز کمردرد) وجود نداشت، ولی با پیشرفت تکنولوژی و گسترش فرهنگ شهرنشینی در کشورها از جمله کشور خودمان ایران، مشکلات و بیماری‌هایی بوجود آمد که در بیشتر مواقع در اوایل درد نمی‌توان از آن به عنوان بیماری یاد کرد، اما به دنبال تداوم سبک اشتباه زندگی تبدیل به بیماری و دردهای مزمن می‌شوند.

مهمترین راه‌های پیشگیری از دردها و آسیب‌های مربوط به ستون فقرات

وی با تاکید بر اهمیت فرهنگ پیشگیری، یکی از مهم‌ترین راه‌های پیشگیری از دردها و آسیب‌های مربوط به ستون فقرات را "داشتن تحرک مناسب و کافی و رعایت وضعیت‌های صحیح بدن هنگام ایستادن، راه رفتن، نشستن و خوابیدن" دانست و خاطرنشان کرد: امروزه تکامل امکانات زندگی، کاهش تحرک و افزایش وزن بدن عوارضی را در پی داشته که نتیجه آن آسیب‌پذیری مهره‌های کمر است. تحقیقات نشان می‌دهد ۷۰ درصد کمردردها ناشی از وضعیت نادرست بدنی و عدم تحرک است.

این عضو هیات علمی دانشگاه، دغدغه‌ها و مشکلات روحی و روانی را یکی از مهم‌ترین علل تشدید دردهای مزمن و بویژه دردهای ستون فقرات و کمر دردها عنوان کرد و گفت: شاید اصطلاح " کمرش از بار غصه شکست" را شنیده باشید. این یک واقعیت محض بوده و از لحاظ علمی ثابت شده که هنگام بروز مشکلات روحی و روانی باید درمان را جدی بگیریم. در کنار یکدیگر بودن یکی از بهترین روش‌های درمان اینگونه بیماری‌هاست.

مومن‌زاده برخی از راهکارهای جلوگیری از بروز بسیاری از آسیب‌های جدی ستون فقرات را اینگونه توضیح داد:

- مراقب سلامت روحی و روانی خود باشیم:

بدن در زمان استرس، ناراحتی و افسردگی کورتیزول بیشتری ترشح می‌کند. کورتیزول هورمونی است که التهاب و فشارخون را افزایش می‌دهد و عملکرد ارگان‌های بدن را مختل می کند. به همین دلیل هنگام بروز مشکلات روحی و روانی بر شدت دردها و بیماری‌های جسمی می‌افزاید. نکته مهم این است که تشخیص درد با منشاء روحی و روانی بسیار دشوار و گیج کننده است.

- بی‌تحرکی را دشمن سلامتی بدانیم

تحرک داشتن و بطور کل ورزش کردن با تقویت عضلات بدن، افزایش تراکم استخوان، بهبود گردش خون و سلامت روح و روان رابطه مستقیمی دارد. ورزش برای بیمارانی که به دردهای مزمن ستون فقرات و کمر مبتلا هستند یک درمان و دارو است و باید براساس وضعیت هر فرد بصورت هدفمند تجویز شود. برای پیشگیری از درد کمر، حداقل ۳ بار در هفته به مدت ۳۰ دقیقه ورزش هوازی و بدنسازی و روزانه ۱۰ هزار قدم پیاده‌روی توصیه می‌شود. بعد از پیاده‌روی حتما دقایقی حرکات نرمشی انجام دهید.

- اضافه وزن و چاقی بصورت خاموش درد را وارد بدن می‌کند

بدن در حالت طبیعی شبیه یک S است. چاقی و اضافه وزن یکی از دلایل مهم تغییر شکل بدن است. در یک مثال ساده چاقی و بزرگ شدن شکم، گودی کمر را تشدید می‌کند. در این وضعیت به غضروف‌های مهره‌ای فشار وارد شده و فرد دچار سندرم فاست یا آرتروز مهره‌های کمر می‌شود. همچنین در خطر آسیب دیسک‌های بین مهره‌ای قرار می‌گیرد. اما چاقی یک درد پنهان است، چراکه با کند کردن حرکات و پرخوری به آرامی از درون ما را به بیماری‌های مزمن مبتلا می‌کند.

- وضعیت‌های مناسب بدنی را جدی بگیریم

بسیاری از مشکلات رایج ستون فقرات با تغییر عادات نشستن، راه رفتن و خوابیدن از بین می‌رود. پس به وضعیت ستون مهره‌ها در هنگام نشستن دقت کنید. کفش مناسب و طبی بپوشید. از تشک و بالش طبی استفاده کنید. روش‌های صحیح بلند کردن اجسام را یاد بگیرید. امروزه علت بیش از ۵۰ درصد از موارد کمردرد به پشت میزنشینی و وضعیت‌های نامناسب بدن هنگام نشستن ارتباط دارد. پس از هر یک تا دو ساعت بلند شوید و حرکات کششی انجام دهید. اگر زیاد می‌ایستید و راه می‌روید نیز حرکات کششی را انجام دهید. در یک کلام اینکه آداب نشستن، راه رفتن و خوابیدن را یاد بگیرید و به آن عمل کنید.

- آب بنوشیم و شنا کنیم

با افزایش سن به تدریج از آب موجود در بدن بویژه در دیسک‌ها کاسته می‌شود. پس مصرف مایعات را جدی بگیرید. همچنین شنا کردن و راه رفتن در استخر می‌تواند در جذب و جبران آب میان بافتی بدن نقش مهمی داشته باشد.

مومن‌زاده در خاتمه خاطرنشان کرد: اگر در شهرها زندگی می‌کنیم و یا در روستاها، اگر کارمان بدنی است یا فکری، اگر مرد شاغل هستیم و یا خانم شاغل، اگر تک شیفت کار می‌کنیم و یا دو یا سه شیفت، اگر صبح زود بلند می‌شویم و دیر وقت می‌خوابیم، یک نکته را نباید فراموش کنیم «حداقل ۳۰ دقیقه از روز باید به سلامت خود فکر کنیم و برای سلامتی و نداشتن درد کاری کنیم. فکر و عمل در کنار هم و از لبخند و شادی غافل نباشیم.»

 

 

  • سعید راد

علت ضعف، بی حالی و خستگی مداوم

چهارشنبه, ۱۷ مهر ۱۳۹۸، ۰۵:۲۶ ق.ظ

 

 

 

علت ضعف، بی حالی و خستگی مداوم

علت ضعف، بی حالی و خستگی مداوم
یکی از شایع‌ترین و بارزترین اختلالات رفتاری در ارتباط با تغذیه، بدخوری است که متاسفانه اشکالی پوشیده است و مردم جامعه آگاهی صحیح و دقیقی درباره آن ندارند.

به گزارش بهداشت نیوز

برلیانت بزرگمهر؛ مشاور رئیس انجمن تغذیه ایران، مشاور تغذیه و رژیم درمانی

در مقاله قبل مجله در مورد یکی از مهم‌ترین و معمول‌ترین عوارض شایع در جامعه یعنی احساس خستگی، کوفتگی، دل‌ضعفه، بی‌حوصلگی و بی‌حالی و بی‌میلی به کار صحبت کردیم و پاره‌ای از دلائل بروز این اختلالات را مورد بررسی قرار دادیم.

در این مقاله به سایر عوامل مؤثر در این مورد می‌پردازیم:

بدخوری و عدم دریافت مواد مغذی ضروری

یکی از شایع‌ترین و بارزترین اختلالات رفتاری در ارتباط با تغذیه، بدخوری است که متاسفانه اشکالی پوشیده است و مردم جامعه آگاهی صحیح و دقیقی درباره آن ندارند، در حالیکه از مخرب‌ترین و مضرترین عادات غذایی محسوب می‌شود.

این عارضه بدین ترتیب است که شخص ممکن است لزوماً پرخوری یا بدخوری نکند، اما غذاهای مصرفی خود را از بین مواد فاقد ارزش تغذیه‌ای انتخاب نماید، در این صورت نیازهای تغذیه‌ای شخص بمیزان کافی تأمین نشده و چنین برنامه غذایی موجب بروز کمبودهای تغذیه‌ای می‌شود که از عوارض آن احساس خستگی، کوفتگی، بی‌حوصلگی و بی‌میلی بکار است.

عوارض مهم دیگری که به‌علت سوء‌تغذیه گریبانگیر شخص می‌شود عبارت است از کمبود مقاومت در برابر بیماری‌ها، سریع بیمار شدن و دیر بهبود یافتن و بطورکلی آسیب پذیری در برابر بیماری‌ها.

عادت به ریزه‌خواری

یکی از اختلالاتی که در بین برخی افراد شیوع دارد مشکل ریزه‌خواری و خوردن مداوم مواد غذایی است.

این عارضه می‌تواند دلائل مختلفی داشته باشد:

الف) حذف وعده‌های اصلی غذایی یا کم خوردن در وعده‌های اصلی  

ب) عادت به ریزه‌خواری: این اشکال از کودکی با تبعیت از عادات غذایی غلط خانواده منشأ می‌گیرد و شخص بطور غیرارادی و بصورت مداوم اقدام به خوردن مواد غذایی می‌کند.

پ) ریزه خواری می‌تواند یک اختلال عصبی باشد و شخص خوردن را به‌عنوان یک انصراف‌ساز جهت رهایی از ناراحتی‌های روحی استفاده می‌کند و ریزه خواری به او احساس آرامش و رضایت می‌دهد، اما این احساس خوشایند موقتی است و بزودی جای خود را به یک عادت نامناسب و غلط می‌دهد.

ریزه خواری چند اشکال در بردارد:

* از آنجایی که شخص مواد غذیی مصرفی خود را از بین مواد چرب و شیرین و پرکالری انتخاب می‌کند، لذا موجب چاقی، افزایش چربی‌های نامطلوب خون، افزایش فشارخون و سایر اختلالات زیان‌آور می‌شود:

* جلوی اشتها را برای صرف غذای اصلی می‌گیرد و چون نمی‌تواند جانشین وعده‌های اصلی غذایی شود، لذا قادر به تأمین نیازهای تغذیه‌ای شخص نیست و موجب سوء‌تغذیه و عوارض ناشی از آن می‌شود.

* چون دستگاه گوارش عادت به مصرف دائمی مواد غذایی می‌کند لذا مدت کوتاهی پس از صرف هله‌هوله، شخص دچار احساس گرسنگی، دل ضعفه و متعاقب آن، ضعف، سستی و بی‌حالی می‌شود، ضمن آنکه ریزه خواری به سلامت دستگاه کوارش لطمه زده و باعث نفخ و سنگینی دستگاه گوارش و بروز اختلالات گوارشی می‌گردد.

استفاده از برنامه غذایی با کالری خیلی پایین

گاه مشاهده می‌شود برخی افراد موادغذایی ضروری را از برنامه غذایی خود حذف می‌کنند، مثلاً از مصرف نان، برنج، ماکارونی یا سایر مواد نشاسته‌ای پرهیز می‌نمایند و تصور می‌کنند سایر مواد خوراکی مانند سبزیجات و میوه‌ها می‌توانند جانشین مناسبی برای این گروه غذایی باشند.

این تصور به‌هیچ وجه صحیح نیست، زیرا مواد نشاسته‌ای از مهم‌ترین و بهترین منابع تأمین انرژی محسوب می‌شوند و در صورت حذف آن‌ها می‌بایستی از سایر منابع تأمین کالری از قبیل انواع چربی‌ها و یا مواد پروتئینی بمقدار بیشتری استفاده کرد که افراط در مصرف این دسته از مواد مغذی می‌تواند زیان‌آور و بیماری‌زا باشد.

حذف مواد نشاسته‌ای از برنامه غذایی موجب تأمین نشدن انرژی مورد نیاز شده و در نتیجه ایجاد خستگی، ضعف، سستی و بی‌حالی در شخص می‌نماید.

باضافه آنکه واکنش‌های حیاتی داخلی بخوبی انجام نمی‌شود که باعث عوارض مختلف می‌گردد و ضمناً در سوخت چربی‌ها نیز در بدن اختلال ایجاد می‌شود.

کم‌خوری عصبی

کم‌خوری عصبی از اختلالات ناگواری است که ریشه در روان شخص داشته و به علل مختلف از قبیل استرس‌های طولانی، ترس و اضطراب مداوم، یاس و ناامیدی در درازمدت، افسردگی و ... بروز می‌نماید، چنانچه اختلالات عصبی دائم و مکرر باشد و علاج قطعی نشود، می‌تواند منجر به کم‌خوری عصبی (آنورکسیا نروزا) شود که عارضه ایست بسیار وخیم و می‌تواند شخص را نهایتاً از پا درآورد.

شخص مبتلا به این اختلال اشتهای خود را بکلی از دست داده و به هیچ وجه قادر به خوردن غذا نیست و حتی از دیدن غذا دچار ناراحتی و تهوع می‌شود. پس از مدتی فرد مبتلا دچار کاهش وزن شدید و لاغری مفرط می‌گردد که سوء تغذیه بارز از عوارض آنست. طبیعتاً به‌علت نخوردن غذا، احساس ضعف، خستگی و کوفتگی شدید، بی‌حوصلگی و بی‌میلی به کار و بیذاری از خود و اطرافیان به شخص دست می‌دهد که می‌تواند اورا به نابودی بکشاند، لذا لازم است هرچه سریع‌تر این عارضه درمان شود.

پرخوری عصبی

یکی دیگر از عوارض شایع در تمام جوامع جهان از جمله کشور ما، مسئله پرخوری عصبی است.

بسیاری از افراد به‌علت استرس و ناراحتی‌های روحی به پرخوری پناه می‌برند و مهم آن که بی‌وقفه، بدون احساس لذت و بدون احساس سیری، غذا می‌خورند، اسف بارتر آنکه عمدتاً از مواد غذایی و غذاهای چرب و پرکالری استفاده می‌کنند که موجب بروز چاقی، اختلالات قلبی- عروقی، افزایش فشارخون و بسیاری عوارض ناگوار دیگر می‌شود.

همیشه و در همه حال افرادی که دچار پرخوری عصبی هستند پس از صرف غذای زیاد و نامناسب درگیر احساس ندامت و عدم رضایت از خود، عصبانیت و نفرت از خویشتن می‌شوند که این حالات «عناد به خود» نام دارد و از عوارض بارز آن احساس خستگی، بی حوصلگی شدید، بی‌حالی و بی‌رمقی می‌باشد.

عناد بخود موجب تشدید پرخوری و بدخوری می‌شود. پرخوری و بدخوری منجر به چاقی و عوارض ناشی از آن می‌گردد.

چاقی عناد بخود را تشدید می‌کند و این حلقه معیوب آنقدر تکرار می‌شود تا شخص را از پا درمی‌آورد.

اختلالات هورمونی

اختلالات هورمونی از دیگر عوارضی است که احتمال بروز آن در بین افراد وجود دارد و می‌تواند مشکلاتی برای سلامت شخص در بر داشته باشد.

اختلالات هورمونی ممکن است در ابتدا تشخیص داده نشود و شخص مبتلا عوارض آن را ناشی از فشارهای کاری روزانه، تغذیه نامناسب و ناکافی و یا مسائل دیگر تلقی نماید.

هر نوع اشکالی که در ترشح هورمون‌ها رخ دهد می‌تواند مشکل جدی برای انسان در بر داشته باشد.

یکی از اختلالات تقریباً شایع در بین افراد، بخصوص در مناطق مرتفع، کم کاری غده تیروئید بعلت کمبود «ید» است.

در مناطق مرتفع، میزانید محصولات غذائی بعلت کمبودید در خاک مزروعی به مقدار کافی نیست و نمی‌تواند نیاز انسان را به این ماده مغذی تأمین کند بنابراین افر ادی که در مناطق کوهستانی زندگی می‌کنند بیشتر در معرض گواتر ناشی از کمبودید قرار دارند.

از عوارض کم‌کاری غده تیروئید، خستگی، بی‌حوصلگی، بی‌حالی، عدم تمرکز، بهت‌زدگی و بسیاری اختلالات مهمی است که سلامت شخص را به خطر می‌اندازد و بایستی سریعاً شناسائی و تحت نظر متخصص غدد داخلی، درمان شود.

با توجه به مطالبی که در این دو مقاله ارائه گردید، لازم است افراد با دقت به اختلالات موجود در سلامت خود توجه کافی نموده و در صورت بروز هر نوع مشکل یا عارضه‌ای به درمان آن اقدام کنند.

کم‌خونی

این عارضه، یکی از اختلالات تقریباً شایع (بخصوص دربین نوجوانان مخصوصاً نوجوانان دختر، جوانان، خانم‌های باردار، مادران شیرده و سالمندان) می‌باشد.

متاسفانه این عارضه آزاردهنده بیشتر در بین طبقه جوان و فعال جامعه مشاهده می‌شود و با اختلالاتی که ایجاد می‌کند در واقع نیروی فعال کشور را فلج نموده و بدین ترتیب لطمات مهمی به توسعه و پیشرفت اجتماعی و اقتصادی مملکت وارد می‌سازد.

یکی از عوارض بسیار مهم و شایع کم‌خونی، احساس بی‌حالی، سستی، ضعف و خستگی مداوم و عدم توانایی جهت فعالیت‌های عادی روزمره است.

ضمناً ضعف قوای جسمی و آسیب‌پذیری در برابر بیماری‌ها نیز اشکال مضاعف کم‌خونی می‌باشد.

به این ترتیب افراد کم خون عملاً نمی‌توانند افراد فعال و توانمندی در جامعه باشند از آنجائیکه کم‌خونی عوارضی در بر ندارد و شخص را بستری نمی‌کند، لذا ممکن است به آسانی تشخیص داده نشده و افراد کم‌خون به فکر درمان بر نیایند و این عارضه موذی در آنان مزمن شده و توانشان را دچار اختلال نماید.

آلودگی هوا

هوای آلوده و تجمع ریز گردها و مواد آلاینده در هوا موجب استنشاق این مواد و ورورد آن‌ها بداخل بدن و تجمع در سلول‌ها شده و عوارض ناگواری مانند انواع سرطان بخصوص سرطان ریه، اختلالات شدید قلبی- عروقی، اختلالات عصبی مانند احساس خستگی، دردهای عضلانی- بی‌حالی، سردرد، سرگیجه، بی‌حوصلگی و پاره‌ای عوارض ناگوار دیگر ایجاد می‌نماید.

این اختلالات در واقع نیروی فعاله انسان رافلج نموده و موجب ناراحتی و احساس ناخوشایند در شخص می‌شود.

 

منبع: زندگی آنلاین

 

 

 

  • سعید راد

 

 

از بین بردن رسوب کتری و سماور با چند روش ساده

از بین بردن رسوب کتری و سماور با چند روش ساده
 
جرم درون کتری و سماور همیشه یکی از معضلات تمام خانم های خانه دار است. اما برای از بین بردن این جرم ها و جلوگیری از تشکیل آنها راه و روش های خانگی وجود دارد که بهتر است با آنها آشنا شوید

به گزارش بهداشت نیوز  جرم درون کتری و سماور همیشه یکی از معضلات تمام خانم های خانه دار است. اما برای از بین بردن این جرم ها و جلوگیری از تشکیل آنها راه و روش های خانگی وجود دارد که بهتر است با آنها آشنا شوید

 روش های خانگی برای از بین بردن جرم کتری و سماور

سماور و کتری جزء آن دسته از وسایل پر استفاده در آشپزخانه هستند پس باید هم در تمیز کردن آنها و هم نگهداری شان همت کنیم. روش هایی برای از بین بردن جرم آهکی سماور و کتری وجود دارد :
 

روش اول برای از بین بردن جرم و رسوب کتری و سماور

برای از بین بردن جرم آهکی داخل سماور و کتری مخلوطی از سرکه و آب را به نسبت مساوی در آن بریزید و به مدت نیم ساعت بجوشانید. خواهید دید که جرم‌ها از دیواره کنده خواهد شد.
 

روش دوم برای از بین بردن جرم و رسوب کتری و سماور

راهی دیگر برای از بین بردن جرم آهکی این است که چند دقیقه سماور یا کتری را بدون آب حرارت دهید سپس داخل آن را با آب سرد پر نمایید. آب و جرم‌های جدا شده را خالی کرده و داخل آن را بشویید.
 

روش سوم برای از بین بردن جرم و رسوب کتری و سماور

کتری را داغ کنید و ناگهان مقداری آب یخ درون آن بریزید ( برای این منظور نباید کتری بسیار داغ شود که موجب ریختن لحیم آن می گردد.)
 

روش چهارم برای از بین بردن جرم و رسوب کتری و سماور

یکی دیگر از راه های جلوگیری از رسوب گرفتن کتری و سماور است به این صورت است که گوش ماهی یا فلس صدف را در کتری انداخته تا آهک موجود در آب را جذب کند.( قلوه سنگ نیز مفید است.)
 


 

روش پنجم برای از بین بردن جرم و رسوب کتری و سماور

راه دیگری که برای رسوب زدایی مفید است این است که در ظرف مورد نظر مقداری ( بستگی دارد به نوع ظرف ) 2 یا 3 سیب زمینی رنده کنید و مدت نیم ساعت با آب درون آن،بجوشانید و بعد یک تکه زاج سفید کوبیده، به آن اضافه کنید و نیم ساعت دیگر بجوشانید مشکل رفع خواهد شد.
 

روش ششم برای از بین بردن جرم و رسوب کتری و سماور

می توانید برای جرم گیری آن مقداری جوش شیرین ( آب همراه جوش شیرین) را درون ظرف بگذارید و روی شعله بگذارید و بعد اگر هنوز به طور کامل پاک نشده همین کار را تکرار کنید ثمربخش خواهد بود.
 

روش هفتم برای از بین بردن جرم و رسوب کتری و سماور

برای این منظور مقداری آب درون کتری بریزید آن را در مدت نصف روز در جایخی یخچال قرار دهید. پس از گذشت مدت مذکور آن را درآورده پس از خارج شدن یخ از آن کتری رسوب زدایی می شود ( به شرطی که مقدار رسوبات زیاد حجیم نباشد).

 

منبع: زندگی آنلاین

 

 

  • سعید راد

شربتی برای درمان درد مفاصل تا آرامش اعصاب

يكشنبه, ۷ مهر ۱۳۹۸، ۰۲:۴۰ ب.ظ

 

 

 

شربتی برای درمان درد مفاصل تا آرامش اعصاب

شربتی برای درمان درد مفاصل تا آرامش اعصاب
نوشیدن شربت چای ترش کیفیت خواب را بهبود می‌بخشد و ناراحتی‌های روانی را رفع می‌کند.

به گزارش بهداشت نیوز: حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره خواص شربت چای ترش اظهار کرد: شربت چای ترش یکی از شربت‌های سنتی و خوش طعم است که از ترکیب چای ترش، چای سبز، دارچین، سنبل الطیب و اسطوخودوس ساخته می‌شود؛ این شربت  حاوی کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، قند، کلسیم، پروتئین، اسید فولیک، والرین، سروتونین، اسید چرب امگا ۳، آهن ، موسیلاژ، پکتین، پلی فنول، اوژانول، مس، فسفر، روی، ویتامین های A، گروه ویتامین‌های B، B۱، B۲، B۳، B۶، C، D، E و غیره است.

او ادامه داد: استفاده از شربت چای ترش موجب رقیق شدن، تصفیه خون، تقویت معده و کبد و رفع ناراحتی‌های گوارشی با منشا عصبی می‌شود همچنین این شربت تاثیر چشم‌گیری بر کنترل اشتها، چربی سوزی و کاهش وزن دارد؛ نوشیدن این شربت می‌تواند درد‌های مفصلی و روماتیسمی را رفع کرده و تاثیر چشمگیری در رفع سرماخوردگی و آنفولانزا دارد.

عظمایی بیان کرد: نوشیدن این ترکیب موجب تقویت سیستم قلبی و عروقی شده و برای کنترل قند، فشار و چربی خون بسیار موثر است؛ شربت چای ترش آرام بخش قلب و اعصاب  است و استفاده از آن می‌تواند کیفیت خواب را بهبود بخشیده و اضطراب، استرس و سایر ناراحتی‌های روانی را رفع کند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی با تاکید بر تاثیر این شربت بر اختلالاتی با منشاء عصبی گفت: استفاده از شربت چای ترش عملکرد مغز را بهبود می‌بخشد و از بروز بیماری‌هایی مثل آلزایمر و پارکینسون جلوگیری می‌کند؛ ویتامین‌های A، E، C و پلی فنول موجود در این ترکیب باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و از آن در مقابل انواع بیماری‌ها محافظت می‌کند.

 

او با اشاره به تاثیر این شربت بر کنترل تپش قلب تصریح کرد: استفاده از شربت چای ترش سردردهای میگرنی را بهبود می‌بخشد و باعث ایجاد آرامش ذهن، رفع اسپاسم و گرفتگی عضلات، رفع سرگیجه و حفظ سلامت پوست ومو  می‌شود اما توجه داشته باشید که  مصرف این شربت برای زنان باردار ممنوع است.

عظمایی ادامه داد: کسانی که از داروهای رقیق کننده، داروهای  کاهنده فشار خون یا داروهای افسردگی استفاده می‌کنند توجه داشته باشند که از مصرف همزمان داروهای خود  با این شربت پرهیز کنند؛ بهتر است حداقل ۳ تا ۴ ساعت بین مصرف دارو و نوشیدن این شربت فاصله وجود داشته باشد.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی تشریح کرد: برای تهیه شربت چای ترش به ۶۰ گرم چای ترش، ۱۰ گرم سنبل الطیب، ۱۵ گرم اسطوخودوس، ۱۵ گرم دارچین، ۱۰ گرم چای سبز، نیم کیلوگرم عسل و ۱/۵ لیتر آب معدنی احتیاج دارید؛ کافیست همه مواد را به صورت نیم کوب کرده داخل آب معدنی بریزید و اجازه دهید برای ۵ ساعت باقی بماند؛ سپس ۱۰ دقیقه در حرارت ملایم بجوشانید و بعد از متعادل شدن حرارت عسل را به آن اضافه کنید و هم بزنید.

 

 

 

  • سعید راد